Uitbraak COVID-19

Beste patiënten

De tandartspraktijk zal na een periode van inactiviteit door gebrek aan de nodige beschermmiddelen, terug opstarten voor dringende en noodzakelijke behandelingen op 7 mei. Voorlopig moeten we ons nog beperken in de behandelingen. Dit houdt in dat we ultrasoon-reinigen en parobehandelingen nog niet kunnen doen. De mutualiteiten gaan rekening houden met langere termijnen in verband met jaarlijks mondonderzoek en leeftijdsgrenzen voor bepaalde behandelingen. Patiënten die een afspraak hebben voor een mondonderzoek/reinigen zullen de volgende weken nog gebeld worden. Het is mogelijk dat deze behandelingen nog moeten uitgesteld worden, indien er geen vrij dringende problemen zijn.

De patiënten die op de wachtlijst staan voor een dringende of noodzakelijke behandeling zullen gebeld worden in de volgende weken om af te spreken. Indien u op de wachtlijst staat voor een mondonderzoek en pijnklachten zou krijgen vragen wij u ons te contacteren. Wij trachten u dan snel terug in te plannen.

Door de hygiënemaatregelen die altijd zeer nauwgezet door ons gevolgd worden en die nu nog uitgebreider zijn kunnen we minder patiënten per dag behandelen. Na sommige behandelingen moet de praktijkruimte een half uur verluchten. We zorgen voor een optimale desinfectie van de lokalen door UVlicht. Om uw en onze gezondheid te waarborgen zijn er dus enkele dingen aangepast en zijn er ook enkele regels waar u rekening mee dient te houden:

  1. kom niet te vroeg op uw afspraak of wacht in de wagen tot het uur van uw afspraak
  2. gelieve om naar de praktijk te komen een mondmasker op te zetten
  3. kom alleen binnen, dus zonder begeleiding – behalve wanneer dit voor u strikt nodig is (voor een kind mag er 1 ouder in de praktijk meekomen)
  4. ontsmet uw handen grondig met de alcoholgel bij het binnenkomen
  5. houd afstand indien er al een patiënt in de wachtzaal aanwezig is (volgens de huidige planning zullen er normaal hoogstens 2 patiënten in de wachtzaal samen aanwezig zijn en de wachtzaal is ruim genoeg om ver (min op 2 m) van elkaar te blijven)
  6. het toilet in de wachtzaal is afgesloten. Gelieve aan te kloppen aan de deur van praktijk 1 indien u er toch gebruik zou van willen maken.Het toilet wordt dan voor u ontsloten en na uw gebruik volledig ontsmet.
  7. de assistente zal uw temperatuur op afstand opmeten en u een paar vragen stellen in verband met uw gezondheid
  8. indien nodig neemt u daarna nog even plaats in de wachtzaal. Raak uw GSM NIET meer aan tot na de behandeling. Neem zo weinig mogelijk mee in de praktijk (geen jassen, handtassen, paraplu’s).
  9. bij het binnenstappen van de praktijkruimte wijzen we u waar u uw mondmasker mag leggen en we vragen u nogmaals de handen te ontsmetten
  10. u zal merken dat aan de bureau’s schermen staan
  11. anders dan u gewend bent zal de tandarts een speciaal ffp2masker dragen , een beschermbril, faceshield en lange beschermschort
  12. voor de behandeling zullen we u vragen te spoelen met een desinfecterend mondspoelmiddel gedurende 1 minuut
  13. behandelingen met aërosol (nevel) zullen indien mogelijk gebeuren onder rubberdam
  14. na de behandeling zullen we u vragen uw handen terug te desinfecteren. Gelieve te betalen met bancontact.Het getuigschrift voor verstrekte hulp gaat rechtstreeks naar het ziekenfonds (electronische facturatie).Zo moet u geen papier van de praktijk mee naar huis nemen en ook zelf niets meer indienen bij uw ziekenfonds.

Door ons aan deze richtlijnen te houden is het mogelijk u de nodige zorgen te verstrekken op een veilige manier. We danken u alvast voor uw medewerking hieraan! Door alles correct op te volgen houdt u het veilig voor uzelf en voor de mensen die na u komen voor verzorging.

Meer dan ooit is ons advies je tanden goed te verzorgen om problemen te voorkomen! Dit wil zeggen tweemaal per dag grondig poetsen (3min) met een fluorhoudende tandpasta, dan de tandpasta nog een half minuutje laten inwerken en vervolgens een beetje spoelen. Verder ook regelmatig interdentaal reinigen met tandzijde, ragertjes of softpicks (afhankelijk van de grootte van de ruimtes tussen de tanden). Zo vermijd je dat cariësletsels ontstaan en blijft je tandvlees gezond! Verder is uiteraard een gezonde voeding met weinig suiker belangrijk. Erg zure voedingsmiddelen (vb. frisdrank) zijn te vermijden omdat ze het tandglazuur zacht maken en doen afslijten.

Bij vragen: 03/230 62 58 of info@codent.be