info COVID-19

Beste patiënten

In onze praktijk worden steeds zeer strenge normen gehanteerd in verband met desinfectie en sterilisatie.

We zorgen voor een optimale luchtkwaliteit in de lokalen en we maken gebruik van CO2meters om deze constant te controleren.

In verband met circulerende virale infecties van de luchtwegen, zijn er een aantal maatregelen die wij nog steeds aanhouden.

Om uw en onze gezondheid te waarborgen zijn er enkele regels waar u rekening mee dient te houden:

we rekenen er op dat u, bij mogelijke besmetting met griep of covid (bvb wanneer circulatie binnen uw gezin), ons hiervan op de hoogte brengt telefonisch (03/230 62 58) of via e-mail op info@codent.be

wanneer u koorts heeft, hoest of last hebt van erge neusloop of spierpijn dient u ons zeker zo vlug mogelijk in te lichten en zal uw afspraak moeten verplaatst worden

kom niet te vroeg op uw afspraak of wacht in de wagen tot het uur van uw afspraak

ontsmet uw handen grondig met de alcoholgel aan de zuil bij het binnenkomen

houd afstand indien er al een patiënt in de wachtzaal aanwezig is

bij het plaatsnemen in de behandelstoel vragen we u nogmaals uw handen te ontsmetten

voor de behandeling zullen we u vragen te spoelen met verdund zuurstofwater gedurende 1 minuut

behandelingen met aërosol (nevel) zullen indien mogelijk gebeuren onder rubberdam

na de behandeling: gelieve te betalen met bancontact (de terminal wordt na elke patiënt grondig ontsmet) – het getuigschrift voor verstrekte hulp gaat rechtstreeks naar uw ziekenfonds (electronische facturatie)

bij het verlaten van de praktijk kan u uw handen nogmaals ontsmetten aan de zuil bij de voordeur

Door ons aan deze richtlijnen te houden is het mogelijk u de nodige zorgen te verstrekken op een veilige manier. We danken u alvast voor uw medewerking hieraan! Door alles correct op te volgen houdt u het veilig voor uzelf en voor de mensen die na u komen voor verzorging.

Meer dan ooit is ons advies je tanden goed te verzorgen om problemen te voorkomen! Dit wil zeggen tweemaal per dag grondig poetsen (3min) met een fluorhoudende tandpasta, dan de tandpasta nog een half minuutje laten inwerken en vervolgens een beetje spoelen. Verder ook regelmatig interdentaal reinigen met tandzijde, ragertjes of softpicks (afhankelijk van de grootte van de ruimtes tussen de tanden). Zo vermijd je dat cariësletsels ontstaan en blijft je tandvlees gezond! Verder is uiteraard een gezonde voeding met weinig suiker belangrijk. Erg zure voedingsmiddelen (vb. frisdrank) zijn te vermijden omdat ze het tandglazuur zacht maken en doen afslijten.

Bij vragen: 03/230 62 58 of info@codent.be